“L’osteopatia és la ciència i l’art de diagnosticar i de tractar les disfuncions de mobilitat dels teixits de el cos humà, que provoquen trastorns i pertorben l’estat de salut de l’organisme.”

Andrew Taylor Still (1828-1927)

Té la visió de la persona en la seva globalitat. No tracta una malaltia en si, o el cos sinó la persona en el seu conjunt.

L’origen de la malaltia pot ser interna (contraccions, tensions, males postures …) o externa (dieta, mals hàbits, estat emocional, estrès, ortodòncia, cicatriu …).

L’osteopatia busca la causa i la tracta, normalitzant les disfuncions per facilitar l’auto-regulació i la recuperació de l’equilibri a el cos.

L’osteopatia té diferents branques, la craneo-sacral, l’estructural i la visceral. Aquestes poden ser combinades en una sessió osteopàtica.

el osteòpata

♦ treballa amb les mans i s’enfoca en restablir la mobilitat de el cos a nivell múscul-esquelètic, orgànic i les fàscies

♦ busca la causa de la malaltia i normalitza les disfuncions per facilitar la recuperació de l’equilibri a el cos. La forma de normalització és suau i respectuosa amb la persona

♦ incideix sobre sobre els sistemes de el cos: sistema esquelètic, sistema nerviós, sistema circulatori, sistema endocrí, sistema digestiu, sistema respiratori, etc; allà on es requereixi.

Alguns exemples per consultar a un osteòpata.

♦ Dolors d’esquena de qualsevol índole i origen: tortículis, lumbàlgia, cervicàlgies, etc.

♦ Processos degeneratius osteoarticulars: artrosi, Discopaties

♦ Traumatismes, lesions osteo-musculars: fuetada cervical, caigudes, esquinços, contusions, etc.

♦ Dolors de cap, migranyes, cefalees

♦ Trastorns digestius: gastritis, hèrnies de hiat, restrenyiment

♦ Trastorns circulatoris

♦ Cicatrius

♦ Disfuncions ginecològiques

Pots consultar als osteòpates de Pragma per a qualsevol dubte.


Traduce la web
× ¿Tens alguna consulta?